Het ontstaan van Poker

Waar komt Poker eigenlijk vandaan? Waar is het allemaal gestart? Experts zijn het nog altijd oneens over de oorsprong van Poker.

Poker wordt ook wel “America’s game” genoemd. Je zou daarom denken dat Poker waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in Amerika, maar dat is volgens historici incorrect. Sommige historici geloven namelijk dat Poker ontstaan is in Persia onder de naam “As Nas”. Andere experts zeggen dat er overduidelijk gelijkenissen zijn tussen As Nas en Poker, maar dat dit mogelijk is omdat ze beide dezelfde ‘voorvader’ hebben.

Deze voorvader zou dan één van de vele kaartspellen geweest kunnen zijn die vroeger gespeeld werd in Europa. Zoals bijvoorbeeld het Franse Poque en het iets oudere Duitse Pochen. Veel duidelijkheid is er dus nog steeds niet.

Wat wel duidelijk is, is dat Poker in Amerika beland is door de Franse kolonisten via Louisiana ergens rond 1800.

In het begin van de 19e eeuw begonnen de pokerspelers het 52-kaarten pak te kiezen voor hun spel. Vroegere pokerspellen werden namelijk gespeeld met 20 kaarten. Door de toevoeging van de extra kaarten kwam de mogelijkheid tot “straten” en “flushes” in het spel. Ook kwam het “draw”-element in het spel. Vooral deze laatste wijziging zorgde ervoor dat het spel veel complexer werd, maar daardoor ook populairder.

Voor andere artikelen kun je naar het Bicycle Blog.